REAL LIFE WORKING GIRL

Έχετε ακατάστατο γραφείο; Συγχαρητήρια έχετε υψηλό δείκτη ευφυΐας


24 Σεπτεμβρίου 2020

Έχετε ακατάστατο γραφείο; Συγχαρητήρια έχετε υψηλό δείκτη ευφυΐας

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μάθει πως η οργάνωση είναι το κλειδί για την παραγωγικότητα και την επιτυχία. Στο σπίτι, στο γραφείο, στο σχολείο η οργάνωση έπαιζε και συνεχίζει να παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή μας. Φυσικά υπάρχουν και εκείνοι που έχουν μάθει να δουλεύουν σε ένα ακατάστατο γραφείο και τις περισσότερες φορές να τα καταφέρνουν εξίσου, ίσως και καλύτερα από τους συναδέλφους τους, που τα έχουν όλα τακτοποιημένα. 

Και εδώ είναι που έρχεται μια έρευνα για να μας δείξει μια νέα πλευρά, επισημαίνοντας πως η ακαταστασία στο γραφείο είναι πολλές φορές πιο παραγωγική από την ακρίβεια και την τάξη. 

Συγκεκριμένα σύμφωνα με μια μελέτη που διεξάχθηκε στο πανεπιστήμιο της Μινεσότα όσοι εργάζονται σε ένα ακατάστατο περιβάλλον έχουν πολλά κρυφά πλεονεκτήματα. Οι ερευνητές αποκάλυψαν ότι οι άνθρωποι που έχουν ακατάστατο γραφείο είναι πιο πιθανό να είναι πιο δημιουργικοί και γεμάτοι καινοτόμες ιδέες.

Η μελέτη έδειξε επίσης ότι όσοι εργάζονται σε τακτοποιημένο περιβάλλον έχουν λιγότερο ενδιαφέρουσες ιδέες και δεν είναι τόσο παραγωγικοί σε σχέση με εκείνους που βρίσκονται σε ένα ακατάστατο χώρο εργασίας. Επίσης, όσοι τείνουν να έχουν καθαρά και συμμαζεμένα τα γραφεία τους, είναι πιο κλειστοί στο να δοκιμάζουν νέα πράγματα και ακολουθούν αυστηρούς κανόνες.

Δεν είναι τυχαίο ότι κάποτε, ο Einstein είχε αναρωτηθεί: "Εάν ένα ακατάστατο γραφείο είναι σημάδι ενός κοφτερού μυαλoύ, τότε ένα τακτοποιημένο, τι σημαίνει;".

Το συμπέρασμα; Από ό,τι φαίνεται, το "άτακτο περιβάλλον μοιάζει να εμπνέει τα άτομα να παράγουν λαμπρές ιδέες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα